Mainos
Mainos

Rallikansa ruuhkautti tiet Jämsän seudulla

Maantieliikenne on tänään ruuhkauttanut pahoin MM-rallin aikana Jämsän seudulla Keski-Suomessa. Ruuhkien odotetaan jatkuvan huomennakin.

Eniten ruuhkia oli Jämsän seudulla. Iltapäivällä liikenne on madellut varsinkin valtateillä 9 ja 24, kertoo Jyväskylän poliisi. Ajoneuvojonot ovat olleet pahimmillaan pahimmillaan useiden kilometrien pituisia ja 9-tiellä Jämsästä Tampereen suuntaan jonot ovat pysähdelleet välillä kokonaan.

Ruuhkien odotetaan kestävän pitkälle iltaan, sillä Himoksen erikoiskoe ajetaan alkuillasta.

Rallia vastustettiin kadunvaltauksella

Poliisin mukaan noin sata nuorta on vallannut kadun Jyväskylän keskustassa. Valtaajat protestoivat teollaan Keski-Suomessa viikonloppuna ajettavaa ralliautoilun yhdeksättä MM-osakilpailua.

Alun perin mielenosoittajat valtasivat Yliopistonkadulta välin Gummeruksenkatu-Cygnaeuksenkatu, mutta valtauspaikka siirrettiin toisaalle yhteistyössä poliisin kanssa. Nuoret pysyivät Yliopistonkadulla, mutta siirtyivät Gummeruksenkadun ja Kilpisenkadun välille.

-Järjestely johtui siitä, että alkuperäisen katuosuuden kohdalla ovat seurakunnan tilat, joissa järjestettiin hautajaiset. Nuoret ymmärsivät tilanteen ja suostuivat siirtoon, kertoi komisario Pekka Aho Jyväskylän poliisista.

Valtaamallaan katuosuudella nuoret järjestivät erilaista ohjelmaa. Kadulla järjestettiin muun muassa perinteiset leikkiautojen pienajot. Poliisin mukaan valtaus sujui rauhallisesti.

Poliisi opasti paikalla liikennettä ohjaten ajoneuvot kiertoteitä valtauspaikan ohi. Myös viime vuonna nuoret valtasivat kadun Jyväskylässä MM-rallin aikaan.

Ruuhkia odotettavissa huomennakin

Keski-Suomen maantiet ruuhkautuvat myös sunnuntaina meneillään olevan Jyväskylän MM-rallin vuoksi.

Tiehallinnon mukaan eniten autojonoja syntyy valtateillä 9, 18 ja 4 aamusta alkaen, kun rallia seuraavat ihmiset liikkuvat erikoiskokeille ja niiltä pois. Tie 9 välillä Jämsä-Jyväskylä ja tie 18 Petäjävedeltä Jyväskylään ruuhkautuvat jo aamukuudesta alkaen. Tielle 4 Jyväskylän ja Äänekosken välille odotetaan syntyvän ajoneuvojonoja aamukahdeksasta lähtien.

Sunnuntain ensimmäinen erikoiskoe kaasutellaan Parkkolassa Muuramen länsipuolella. Ensimmäinen kilpa-auto syöksyy soraränniin hieman ennen yhdeksää. Sunnuntaina ajetaan kuusi erikoiskoetta, jotka ovat kaikki Jyväskylän länsipuolella.

Rallin ensimmäiset autot ovat maalissa Jyväskylän Paviljongin pihalla iltapäivällä kello 15:n jälkeen. Sen jälkeen on odotettavissa liikenneruuhkia eri puolilla Keski-Suomea, kun ralliyleisö lähtee kotimatkalle.

Myös sunnuntai-iltana päättyvien Laukaan asuntomessujen paluuliikenne lisää liikennettä Keski-Suomen teillä. Messuportit suljetaan kello 18.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme