Mainos
Mainos

Rankat sateet leviävät etelästä, mukana myös ukkosia

Baltiasta on saapumassa iltapäiväksi ja illaksi rankkojakin sateita maan etelä- ja itäosaan, joukossa on myös ukkosia. Myös Pohjanmaalla sataa ja ukkostaa tänään.

Baltiassa on yön ja aamun aikana ollut liikkeellä voimakas ja erittäin laaja ukkosalue. Kaikkein kovimmat sateet ja ukkoset eivät kuitenkaan Suomeen asti pääse.

– Baltiassa kyseessä lienee useasta ukkoskuurosta koostuva, valtava ukkosrykelmä. Tällaiseen ukkoseen voi liittyä rankkoja sateita, rajuja tuulenpuuskia, rakeita ja joskus jopa trombeja. Ukkosrykelmän elinikä voi olla yli 12 tuntia, kun tavalliset ukkoskuurot kuolevat yleensä pois noin tunnissa. Tämän päivän sateet ja ukkoset kuitenkin heikentyvät kylmän Suomenlahden yllä ennen Suomeen saapumistaan, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Salamointia ja rankkaa sadetta on kuitenkin odotettavissa myös Suomen puolella. Sateet alkavat alkuiltapäivästä etelärannikolla ja kulkevat iltapäivän ja illan aikana kaakkoon ja maan itäosaan.

Myös Pohjanmaalla liikkuu tänään sade- ja ukkoskuuroja ja sateet voivat olla paikoin rankkoja. Poutaisempi vyöhyke kulkee Lounais-Suomesta kohti Kuopiota. Pohjanmaan sateet leviävät illan aikana Lappiin.

Lämpötilat ovat tänään maan etelä- ja keskiosan aurinkoisilla alueilla 15-20 asteessa, sateessa jäädään 15 asteen alapuolelle. Pohjoisessa lämpötilat ovat kymmenen asteen molemmin puolin. Käsivarressa ja Pohjois-Lapissa voi sataa jopa räntää iltapäivän ja illan aikana.

Tiistaina sade- ja ukkoskuuroja tulee Pohjanmaalla, muualla maassa on melko poutaista. Keskiviikoksi Suomeen vahvistuu korkeapaine ja sää on aurinkoista lähes koko maassa. Viikon mittaan sää lämpenee myös pohjoisessa.

Sateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sadetutkasta.

(MTV3)

Katso tämän päivän ja lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme