Mainos
Mainos

Rankin sade onkin peruttu – lämpötila voi nousta paikoin jopa +18 asteeseen

Aiemmista ennusteista poiketen keskiviikkona ja torstaina vettä tuleekin taivaalta vain kohtalaisesti.

Keskiviikkona sateet alkavat aamulla ensimmäisenä Lounais-Suomessa. Puolenpäivän jälkeen ne näyttäisivät saavuttavan pääkaupunkiseudun. Illansuussa sateiden sijaintia on tässä vaiheessa vielä vaikea sanoa.

Idässä päivä on myös osittain aurinkoinen.

– Aurinko paistaa pilviharson läpi. Idässä voi tulla kevään tähän asti lämpimin päivä, +18 astetta, jos aurinko pääsee paistamaan, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Aiemmin ennusteissa oli keskiviikolle ja torstaille todella rankkaa sadetta. Keskiviikko-torstai-akselille ennustettiin vettä jopa 40 millimetriä, mikä vastaa suunnilleen koko toukokuun keskimääräistä sademäärää. Poudan mukaan sateenvihaajat voivat nyt kuitenkin huokaista helpotuksesta.

– Nyt näyttäisi siltä, että rankin sade on peruttu.

Miten huomisen säähän kannattaa sitten pukeutua?

– Itse suosittelisin Gore-Tex-tyyppistä materiaalia Länsi-Suomeen. Kumisaappaita ei välttämättä tarvita, jos ei satu lähtemään koiran kanssa pitkälle lenkille, Pouta ohjeistaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme