Mainos
Mainos

Rankka ensimmäinen yövuoro takana – poliisikoiran pentu Oskari on leponsa ansainnut

Yhdeksän viikon ikäinen poliisikoiranpentu Oskari harjoittelee työntekoa. Kuvassa isäntänsä kyljessä sohvalla loikoilevalla Oskarilla on nimittäin takanaan ihka ensimmäinen yövuoro ja ensi yönä on vuorossa toinen.

– Tutustuttiin ihmisiin ja paikkoihin ja harjoiteltiin perustaitoja eli nenänkäyttöä, kertoo Oskarin isäntä, vanhempi konstaapeli Teemu Turpeinen Hämeen poliisista.

Nenätaidot ovatkin Oskarille tärkeitä, sillä koiran tehtäviin tulee kuulumaan muun muassa ihmisten jäljittäminen ja huumeiden etsiminen. Näitä taitoja viime yönäkin treenattiin ruuan avulla.

– Hyvin meni. Oskari on perso kaveri ruualle, Turpeinen nauraa.

Toisin kun voisi ehkä kuvitella, söpöydestä ei ole Oskarille harmia, eivätkä työkavereiden rapsuttelut ja hellimiset haittaa karvakuonoa ollenkaan.

– Kaikki ovat ottaneet sen positiivisesti vastaan ja se on hyvä. Oskarille tulee hyvä kuva ihmisistä ja siitä tulee sosiaalinen eikä se pelkää ihmisiä, Turpeinen sanoo. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme