Mainos
Mainos

Rankkasateet voivat aiheuttaa tuhoja Helsingissä

Pelastuslaitos kehottaa muun muassa tarkastamaan viemäreiden ja sadevesikaivojen toiminnan, suojaamaan jo ennestään tunnettuja tulvivia tiloja, kiinnittämään tuulelle alttiit telineet ja suojapeitteet sekä tarkastamaan veneiden kiinnitykset.

Helsingin pelastuslaitos on kehottanut pääkaupunkilaisia varautumaan mahdollisiin rankkasateen aiheuttamaan tulvimiseen ja sadevesikaivojen täyttymiseen. Turvallisuussääpalvelun tiedotteessa ennustettiin arviolta kello 22 alkaen maan eteläosissa erittäin runsasta sadetta ja voimakasta etelän ja lännen välistä tuulta.

Runsas sade ja voimakas tuuli voivat pelastuslaitoksen mukaan aiheuttaa vahinkoja, jotka voivat työllistää pelastuslaitosta: näitä ovat sadeveden täyttämät kellarit tai tuulen katkomat puut.

Pelastuslaitos kehottaa myös ehkäisemään vahinkoja ennalta muun muassa tarkastamalla viemäreiden ja sadevesikaivojen toiminta, suojaamalla jo ennestään tunnettuja tulvivia tiloja, kiinnittämällä tuulelle alttiit telineet ja suojapeitteet sekä tarkastamalla veneiden kiinnitykset.

- Kaupungin virastojen vikailmoituspäivystykset voivat rankkasateen tullen ruuhkautua. Pyrkikää välttämään mahdollisia tiedusteluja ja muita ilmoituksia Helsingin hätäkeskukseen, jotta todelliset hätäpuhelut voitaisiin varmistaa nopeasti, pelastuslaitos tähdentää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme