Mainos
Mainos

Ranskan eurooppaministeri: Pelkät angrybirdsit eivät riitä

Eurooppalaisen suurvallan Ranskan hallituksessa on ainakin yksi ministeri, jonka puheita Suomesta kannattaa kuunnella tarkkaan jo siksi, että tämä tuntee Suomea.

Lapsuudessaan isänsä työn kautta Suomeen hyvin tutustunut Ranskan eurooppaministeri Laurent Wauquiez kehuikin tänään vuolaasti Suomen tutkimus- ja innovaatiopolitiikkaa.

Suomen maahanmuutto- ja eurooppaministerin Astrid Thorsin emännöimän Wauquiezin mukaan suomalainen innovaatiopolitiikka on Euroopan ytimessä.

- Suomi on kiistämättömästi Euroopan mallimaa tutkimuksessa ja innovaatioissa, Wauquiez kehui.

Wauquiezille ja Thorsille esiteltiin Valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa maailmalla läpilyönyttä, mobiilialustalle suunniteltua Angry Birds -peliä.

Kysymykseen siitä, pelastavatko Angry Birdsin tapaiset innovaatiot Euroopan maiden kansataloudet, Wauquiez vastasi naurahtaen ja jatkoi kehumalla Suomen talouden vahvuutta ja kasvuvauhtia.

Hänen mukaansa Euroopan tulevaisuus ja työpaikat ovat kiinni tavassa, jolla Suomi tukee innovaatioita. Hän kuitenkin lisää, että pelkät angrybirdsit eivät siihen riitä.

- Tarvitaan innovaatioita energia-alalla, vihreässä teknologiassa, sähköntuotannossa. Se koskee myös muotoilua. Tänä aamuna tutustuin siihen, kuinka Helsinki valmistautuu vuoden 2012 design-pääkaupunkivuoteen. Kaikkea tätä tarvitaan menestymiseen.

Wauquiezin kansliapäällikkö on Erkki Maillard, jonka äiti on suomalainen. Esitellessään tiedotustilaisuudessa Maillardin eurooppaministeri vitsailikin, että hän on suomalainen vakooja eurooppaministerin kansliassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme