Mainos
Mainos

Rantoihin ja vesistöihin lisää huomiota

Taajamille on tulossa lisäkuluja jäteveden puhdistamisesta uusien määräysten mukaisesti.

Natura-maisema

Luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri haluaa kiinnittää huomiota pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan vesistöjen ja rantojen rakentamishankkeisiin.

Ympäristönsuojelupiirin mukaan pienvedet tulee ottaa paremmin huomioon kuntien kaavoituksessa. Tilanne on huono Uudellamaalla, koska väkimäärän lisääntyessä ranta-alueet on rakennettu täyteen.

Ympäristönsuojelupiirin mukaan rannoille tulisi jättää suojavyöhykkeet. Rakennuslupia ei piirin mukaan pitäisi myöskään myöntää mm. jokiuomia muuttaviin hankkeisiin.

Rannikon - ja paikoin myös sisämaan - taajamille tulee lisärasituksia jäteveden puhdistamisessa.

Uusien määräysten mukaan nyt täytyy keskittyä poistamaan jätevesistä myös typpeä.

Ympäristöministeriö arvioi, että puhdistamojen saneeraus maksaa koko maassa yhteensä noin 150 miljoonaa euroa. Ensimmäinen typpivaatimusten mukainen puhdistamo on otettu käyttöön Porvoossa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot