Mainos
Mainos

Ranualla harvinainen perhetapahtuma - ahmalle pentuja

Ranuan eläinpuistossa koettiin viime viikonloppuna yllätyksen hetkiä, sillä eläintarhassa oli syntynyt kaksi ahmanpentua.

Ahmojen ruokintaa seurannut eläintenhoitajaharjoittelija sai kameralla ikuistettua kaksi vaaleaa hahmoa ulkokatoksessa emonsa vierellä. Eläintarhan mukaan pennut painoivat reilut 100 grammaa.

Normaalisti helmi-maaliskuussa penikoiva ahma kaivaa pesäpaikakseen lumiluolan. Myös Batsi-emo siirsi pian pentunsa maanalaiseen pesäluolaan, jossa pennut ovat paremmin säältä suojassa.

Pentujen emo on 9-vuotias ruotsalaisesta eläintarhasta muuttanut ahma. Isänä pennuilla on vuonna 2007 Moskovan eläintarhassa syntynyt Rasputin.

Edellisen kerran ahmanpentuja syntyi Ranuan eläinpuistossa vuonna 2003.

Ahma luetaan Suomessa uhanalaisiin lajeihin. Niitä on maassamme noin 200.

Eläinpuiston tiedotteen mukaan Ranuan eläinpuiston ahmat kuuluvat Euroopan eläintarhojen ja akvaarioiden liiton EAZA:n ahmojen suojelu- ja lisäännyttämisohjelmaan.

Nyt syntyneet ahmanpennut ovat perimältään arvokas lisä Euroopan eläintarhojen ahmakannalle, sillä niiden isän emä on peräisin Venäjän Murmanskista edustaen luonnon ahmakantaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme