Mainos
Mainos

Raportti: Julkista metsähallintoa kevennettävä

Maa- ja metsätalousministeriön tilaama arviointiraportti esittää mm. valtakunnallisen metsäkeskuksen perustamista.

Metsää

Nykyistä metsähallintoa arvioivan raportin mukaan Suomeen olisi perustettava yksi valtakunnallinen metsäkeskus tai liitettävä nykyiset alueelliset metsäkeskukset työvoima- ja elinkeinokeskuksiin. Maa- ja metsätalousministeriö tilasi arvioinnin runsas vuosi sitten.

Selvitys koski alueellisia metsäkeskuksia sekä metsätalouden kehittämiskeskus Tapiota. 13 alueellista metsäkeskusta ja Tapio ovat valtion apua saavia organisaatioita, joissa on työntekijöitä yhteensä lähes 1300.

Arvioinnin mukaan nykyistä suurempi osa julkisesta metsätalouden rahoituksesta voidaan ohjata metsissä tehtäviin töihin, kun julkista metsäorganisaatiota kevennetään ja sen toimintaa tehostetaan uusilla toimintatavoilla.

Hallinnon kehittämiskeskukselta (HAUS) tilattu raportti julkistettiin aamupäivällä Helsingissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot