Mainos
Mainos

Raportti: Lisää lukuharjoituksia peruskouluun

Pohjoismaisten peruskoulujen kaikilla asteilla ja kaikissa oppiaineissa pitäisi harjoitella enemmän lukemista ja lukustrategioita, ehdotetaan tuoreessa Pohjoismaiden ministerineuvoston tutkimusraportissa.

Raportissa on etsitty ratkaisuja nuorten lukuhalun ja -taidon hiipumiseen Pohjoismaissa. Esimerkiksi Suomessa heikkojen lukijoiden osuus 15-vuotiaista on ensimmäistä kertaa noussut viimeisimmissä Pisa-tuloksissa.

Raportin mukaan opetuksessa pitäisikin kiinnittää huomiota siihen, että tarjolla on kirjallisuutta, joka puhuttelee sekä tyttöjä että poikia. Poikien innostamiseksi ehdotetaan myös tapaamisia lukemisesta innostuneiden miesten kanssa.

Opetushallituksen opetusneuvos Pirjo Sinko sanoo, että useita raportin ehdotuksia on pyöritelty Suomessa jo vuosia, mutta parantamisen varaakin on.

– Esimerkiksi meillä on jo nuorten kirjoja, joissa pojat ovat pääosissa, hän sanoo.

Liian itsestäänselvyytenä on ehkä pidetty Singon mukaan lukemisen strategisia taitoja.

– Opettajista tuntuu, että nämähän osataan jo, mutta jokainen ikäluokka tarvitsee perusharjoituksia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot