Mainos
Mainos

Raportti: Myyrmannin pelastustyöt onnistuivat

Kauppakeskus Myyrmannin räjähdyksen pelastustoimet olivat lopputuloksen kannalta onnistuneita, arvioi sisäministeriön asettama tutkijaryhmä loppuraportissaan.

Tutkijaryhmän mukaan viranomaisten suoriutumista voi pitää onnistuneena, koska kaikki pelastettavissa olleet uhrit pystyttiin pelastamaan ja lisävahinkojen synty estettiin tehokkaasti. Samoin Myyrmannin räjähdysalueen eristäminen onnistui nopeasti ja psykososiaalinen huolto pääsi alkuun pikaisesti.

Tutkijaryhmä arvioi, että pelastustoimien onnistumiseen vaikutti merkittävästi räjähdyskohteen sijainti pääkaupunkiseudulla, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Näin eri viranomaisten voimavaroja saatiin paikalle runsaasti ja ripeästi.

Tutkijaryhmä löysi myös kehittämistä vaativia asioita eri viranomaisten toiminnassa. Mm. suuronnettomuustilanteisiin varautuminen, lääkärihelikopterintoiminnan aseman ja oikeuksien määrittäminen, sisäinen tiedonkulku ja johtamisjärjestelmät vaatisivat kuitenkin raportin mukaan kehittämistä.

Loppuraportti luovutettiin sisäministeri Ville Itälälle (kok.) tänään.

(MTV3-STT)

MTV3:n Myyrmanni-erikoissivut
(Seitsemän uutiset 10.03.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot