Mainos
Mainos

Raportti: Pojille helpommin hyviä arvosanoja

Peruskouluissa annetaan oppiaineiden arvosanoja hyvin erilaisin perustein. Selvityksen mukaan äidinkielessä tytöiltä vaaditaan samaan arvosanaan enemmän osaamista kuin pojilta.

Esimerkiksi arvosanan 8 saaneilla pojilla oli samantasoiset kirjoitustaidot kuin arvosanan 7 saaneilla tytöillä, kertoo Opetushallituksen tekemä oppimistulosten arviointi.

Oppilaat myös aloittavat yläkoulussa esimerkiksi äidinkielen opiskelun samoin arvosanoin, mutta huomattavan erilaisin perustiedoin ja -taidoin.

- Moni oppilas, jolla oli todistuksessa tyydyttävä tai hyvä arvosana, selvisi arvioinnin kirjoitustehtävistä heikosti, totesi opetusneuvos Hannu-Pekka Lappalainen raportin luovutustilaisuudessa.

Raportin vastaanottanut opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.) vaatikin koulujen arvosanakäytäntöjen yhtenäistämistä oppilaiden oikeusturvan parantamiseksi. Tämä on hänen mukaansa tärkeää etenkin jatko-opintojen kannalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme