Mainos
Mainos

Raportti: Sairaaloissa paljon korjaamista

Kymmenestä keskussairaalasta vain kahdessa ei havaittu rakenteellisia kosteusvaurioita pesutiloissa.

Suomen sairaaloiden peruskorjaus vaatii ison summan rahaa. Korjattavaa on paljon, koska esimerkiksi kosteusvauriot ja ilmanvaihdon ongelmat ovat varsin yleisiä.

Asiaa tutkineen selvitysmiehen professori Kari Reijulan mukaan sairaaloiden korjaus maksaisi keskimäärin 373 miljoonaa euroa. Välitöntä korjaustarvetta vaatii arviolta 15 prosenttia sairaaloiden kaikista tiloista.

Eniten ongelmia on vuodeosastoilla, joista noin neljänneksen arvioidaan olevan pikaisessa korjaustarpeessa. Nopeaan korjaukseen kannustavat varsinkin kosteiden tilojen ongelmat. Raporttia varten tutkittiin kymmenen keskussairaalaa, joista vain kahdessa ei havaittu rakenteellisia kosteusvaurioita pesutiloissa.

Selvitysmies Reijula ehdottaakin, että sosiaali- ja terveysministeriön vetämänä aloitettaisiin valtakunnallinen sairaaloiden peruskorjausohjelma ja sille varattaisiin riittävät määrärahat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot