Mainos
Mainos

Raportti: tupon vaikutukset enimmäkseen myönteisiä

Valtiovallan ja etujärjestöjen muodostama tulopoliittinen selvitystoimikunta arvioi tuoreessa raportissaan varsin myönteisesti voimassaolevaa tuloratkaisua.

Tulopoliittisen selvitystoimikunnan mukaan syksyllä 1995 solmittu tulosopimus auttoi palauttamaan talouden perustekijät kasvua ja työllisyyttä tukevalle kehitysuralle.

Tulosopimus lisää palkansaajien ostovoimaa kolme prosenttiyksikköä ennakoitua enemmän. Sen sijaan työllisyyden aleneminen jää pienemmäksi kuin tuloratkaisua tehtäessä arvioitiin. Työttömyys jää tänä vuonna noin kaksi prosenttiyksikköä korkeammaksi kuin nykyistä tulosopimusta tehtäessä arvioitiin. Tämä johtuu arvioitua hitaammasta talouskasvusta Suomessa ja muissa EU-maissa.

Raportissa todetaan lisäksi, että jos tuloratkaisussa olisi noudatettu edellisen sopimuskierroksen mukaista palkankorotuslinjaa, seurauksena olisivat olleet korkeammat korot sekä heikompi tuotannon ja työllisyyden kehittyminen.

Talousneuvosto kokoontui tänä aamuna käsittelemään tulopoliittisen selvitystoimikunnan raporttia.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme