Mainos
Mainos

Rapujen kysyntä kasvanut merkittävästi

Lokakuun loppuun jatkuvasta ravustuskaudesta on tulossa odotusten mukaisesti hyvä. Kalatalouden keskusliitto arvioi saaliiksi kahdeksan miljoonaa rapua. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos RKTL arvioi, että rapusaalista voi kertyä vieläkin enemmän.

-Saalis oli jo toissa vuonna yli 9 miljoonaa rapua. Kirjanpitoravustajilta saadun ennakkoarvion mukaan täplärapusaaliit ovat olleet hyvät maan lounaisosia lukuunottamatta. Jokirapua on saatu kohtuullisesti, pohjoista kohti mentäessä jopa erinomaisesti, kertoo raputalousohjelman päällikkö Markku Pursiainen RKTL:stä.

Ravustajia on ilahduttanut myös saksiniekkojen kasvanut kysyntä, mikä on näkynyt hinnoissa. Varsinkin jokiravun kysyntä on ollut kovaa.

Saaliit ovat kasvaneet Suomessa koko 2000-luvun. Samalla rapujuhlat ovat saaneet entistä vahvemman jalansijan, vaikka ruotsalaiseen rapukulttuuriin onkin vielä matkaa. Rapukautta on myös onnistuttu jonkin verran jatkamaan, koska syksyn täplärapusaaliit ovat jo monen vuoden ajan olleet vahvat.

Rapuruttotapauksia on paljastunut yksitoista, mikä vastaa pitkäaikaista keskiarvoa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme