Mainos
Mainos

Räsänen: Äänioikeus jo 15-vuotiaille

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen katsoo, että 15 vuotta olisi sopiva ikäraja äänioikeudelle, koska nuoret saavuttavat silloin myös rikosoikeudellisen vastuun.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ehdottaa, että äänioikeuden alaikärajan voisi laskea 15 vuoteen. Räsänen sanoo kannanotossaan, että tämä raja sopisi, koska nuoret silloin saavuttavat myös rikosoikeudellisen vastuun.

- Suomi antoi ensimmäisenä maana maailmassa täyden vaalikelpoisuuden sekä äänioikeuden naisille. Suomi voisi olla myös edelläkävijä äänioikeuden laajentamisessa nuorille, Räsänen esitti.

Hänen mielestään eduskunnan 100-vuotisjuhla, jota vietetään ensi vuonna, olisi sopiva ajankohta laajentaa kansanvaltaa nuoriin.

Kannanotossaan Räsänen moitti myös EVA:n toimitusjohtaja Pentti Vartian pohdintoja eläkeläisten äänioikeuden kyseenalaistamisesta ja piti niitä ajattelemattomina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot