Mainos
Mainos

Räsänen: Äitien määrä ei korvaa isän puutetta

Kristillisdemokraattien Päivi Räsässen mielestä hedelmöityshoidoista puhuttaessa pitäisi ottaa huomioon lapsen oikeus molempiin vanhempiin. Äitien määrällä ei voida korvata isän puutetta, Räsänen sanoi.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mielestä keskustelussa hedelmöityshoitolaista harhaudutaan jatkuvasti pois ytimestä. Tämä ydin on lapsen juridinen oikeus äitiin ja isään, Räsänen sanoi tänään Hyvinkäällä.

- Äidin ja isän suhteesta irrotettu hedelmöityshoitolaki tulee johtamaan vaatimuksiin samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeudesta. Äitien määrällä ei voida korvata isän puutetta, Räsänen sanoi.

Räsäsen mukaan esityksessä hedelmöityshoitolaiksi osa lapsista menettäisi kuitenkin lähtökohtaisesti oikeuden isään.

- Lakiesitystä puolletaan sillä, että tärkeintä lapselle on vanhempien rakkaus, ei sukupuoli. Minkään muotoisella hedelmöityshoitolailla ei voida säätää äidin tai isän rakkautta, sitä tulee taas tukea muilla politiikan keinoilla.

Kiistelty hedelmöityshoitolaki on tulossa eduskuntaan vielä tänä syksynä. Oikeusministeri Leena Luhtanen (sd.) aikoo näillä näkymin esittää lakia, jossa muun muassa sallitaan hedelmöityshoidot myös naispareille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot