Mainos
Mainos

Räsänen: Budjettiluonnos uhka peruspalveluille

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mukaan hallitus ei ole huomioinut tarpeeksi kunnallisia peruspalveluja.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen arvostelee hallitusta tylystä asenteesta kunnallisia peruspalveluja kohtaan.

Räsänen huomauttaa kannanotossaan, että hallitus pitää yhä kiinni valtionosuuksien 25 prosentin indeksileikkurista ja pidättää yksipuolisena pakkolainana valtaosan kunnille kuuluvista kustannustenjaon tarkistusrahoista.

Räsäsen mukaan hallitus ei ole liioin huomioinut viinaveron kevennyksestä aiheutuvien alkoholihaittojen laskua kunnille, vaikka Lastensuojelu ja päihdesairaudet nielevät yhä suuremman osan kuntien menoista.

-Alkoholipolitiikassa hallitukselle näyttää olevan tärkeämpää veropohjan säilyttäminen kuin kansanterveyden vaaliminen. Lisätodisteita ja uusia selvityksiä haittojen kasvusta ei enää tarvita, nyt on aika korottaa alkoholiveroa, Räsänen vaatii.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme