Mainos
Mainos

Räsänen: Budjettiluonnos uhka peruspalveluille

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mukaan hallitus ei ole huomioinut tarpeeksi kunnallisia peruspalveluja.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen arvostelee hallitusta tylystä asenteesta kunnallisia peruspalveluja kohtaan.

Räsänen huomauttaa kannanotossaan, että hallitus pitää yhä kiinni valtionosuuksien 25 prosentin indeksileikkurista ja pidättää yksipuolisena pakkolainana valtaosan kunnille kuuluvista kustannustenjaon tarkistusrahoista.

Räsäsen mukaan hallitus ei ole liioin huomioinut viinaveron kevennyksestä aiheutuvien alkoholihaittojen laskua kunnille, vaikka Lastensuojelu ja päihdesairaudet nielevät yhä suuremman osan kuntien menoista.

-Alkoholipolitiikassa hallitukselle näyttää olevan tärkeämpää veropohjan säilyttäminen kuin kansanterveyden vaaliminen. Lisätodisteita ja uusia selvityksiä haittojen kasvusta ei enää tarvita, nyt on aika korottaa alkoholiveroa, Räsänen vaatii.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot