Mainos
Mainos

Räsänen: Erikoissairaanhoidolla kunnissa piikki auki perusterveydenhuollon kustannuksella

Huomenta Suomen puheenjohtajatentissä tänään vieraillut sisäministeri Päivi Räsänen (Kd.) haluaisi erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon saman hallinnon alaiseksi.

Räsäsen mukaan hallintojen yhdistäminen lisäisi panostusta perusterveydenhuoltoon ja voisi tuoda säästöjä pidemmällä tähtäimellä.

– Erikoissairaanhoidolla on kunnissa piikki auki, lasku tulee kunnille, ja laskujen maksamiseksi kunnat joutuvat leikkaamaan perusterveydenhuollosta, Räsänen kertoo.

Räsänen peräänkuuluttaa ennaltaehkäiseviä terveyspalveluja, joihin ei Suomen kunnissa pystytä hänen mukaansa satsaamaan tarpeeksi.

Räsäsen mukaan erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon laittaminen saman katon alle kannustaisi myös lääkäreitä hakeutumaan enemmän töihin esimerkiksi terveyskeskuksiin.

– Saman hallinnon avulla lääkäri voisi vaihdella työtä erikoissairaanhoidon ja perustervedenhuollon välillä, ja se olisi lääkäreillekin kannustin, Räsänen sanoo.

Katso kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen haastattelu: (Huomenta Suomi 16.10.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme