Mainos
Mainos

Räsänen: Erikoissairaanhoidolla kunnissa piikki auki perusterveydenhuollon kustannuksella

Huomenta Suomen puheenjohtajatentissä tänään vieraillut sisäministeri Päivi Räsänen (Kd.) haluaisi erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon saman hallinnon alaiseksi.

Räsäsen mukaan hallintojen yhdistäminen lisäisi panostusta perusterveydenhuoltoon ja voisi tuoda säästöjä pidemmällä tähtäimellä.

– Erikoissairaanhoidolla on kunnissa piikki auki, lasku tulee kunnille, ja laskujen maksamiseksi kunnat joutuvat leikkaamaan perusterveydenhuollosta, Räsänen kertoo.

Räsänen peräänkuuluttaa ennaltaehkäiseviä terveyspalveluja, joihin ei Suomen kunnissa pystytä hänen mukaansa satsaamaan tarpeeksi.

Räsäsen mukaan erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon laittaminen saman katon alle kannustaisi myös lääkäreitä hakeutumaan enemmän töihin esimerkiksi terveyskeskuksiin.

– Saman hallinnon avulla lääkäri voisi vaihdella työtä erikoissairaanhoidon ja perustervedenhuollon välillä, ja se olisi lääkäreillekin kannustin, Räsänen sanoo.

Katso kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen haastattelu: (Huomenta Suomi 16.10.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot