Mainos
Mainos

Räsänen: Hoitovapaata laajennettava sikainfluenssan ajaksi

Kristillisdemokraattien puheenjohtja Päivi Räsänen vaatii sairaan lapsen hoito-oikeuden laajentamista kaikkiin alaikäisiin sikainfluenssaepidemian ajaksi.

Räsänen painottaa, että nuoremmissa ikäryhmissä sikainfluenssan yhteydessä esiintyy vaikeita tautimuotoja tavallista kausi-influenssaa useammin. Influenssa voi aiheuttaa esimerkiksi nopeasti etenevän keuhkokuumeen.

- Vanhemman on voitava jäädä tarkkailemaan yli kymmenvuotiaankin vointia tilanteessa, jossa oireet ovat voimakkaita. Kun kyseessä on herkästi tarttuva, mahdollisesti vakavaksi muuntuva kuumesairaus, on vaikea pyytää lapsen hoitajaksi esimerkiksi isovanhempaa tai muuta läheistä.

Monissa maissa on säädetty tilapäisiä toimintamenettelyjä epidemian vuoksi. Räsäsen mukaan hoitovapaan laajennusta koskeva laki pitäisi säätää nopeasti ja se voisi olla voimassa muutaman kuukauden ajan.

Voimassa olevan työsopimuslain mukaan työntekijällä on oikeus alle 10-vuotiaan lapsen äkillisesti sairastuessa saada tilapäistä hoitovapaata enintään neljä työpäivää kerrallaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme