Mainos
Mainos

Räsänen: Hyvä neuvola kannattaa

Kristillisdemokraattien puhenjohtajan mukaan sijoittaminen neuvoloihin tulisi halvemmaksi kuin virheiden korjaaminen jälkikäteen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen toivoo, että kunnat käyttäisivät enemmän rahaa neuvolapalvelujen järjestämiseen. Räsänen sanoi puoluevaltuustonsa kokouksessa tänään Helsingissä, että sijoittaminen neuvoloihin tulisi halvemmaksi kuin virheiden korjaaminen jälkikäteen.

Räsänen viittasi asiantuntija-arvioon, jonka mukaan hyvin toteutetut ja koko neuvolaiän kattavat palvelut maksaisivat 1 500-2 000 euroa lasta kohden. Räsäsen mukaan monissa kunnissa rahaa käytetään vain puolet tästä.

Räsänen uskoi, että parantamalla neuvoloiden palveluja voitaisiin ehkäistä ennalta kalliiksi tulevia lasten huostaanottoja. Vertailun vuoksi hän kertoi, että lapsen huostaanotto perheeseen voi maksaa noin 30 000 euroa ja laitokseen 60 000 euroa.

-Pienessä kunnassa hankala huostaanottotapaus voi pahimmillaan merkitä veroprosentin nostoa, Räsänen sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme