Mainos
Mainos

Räsänen ja Soini vastustavat EU:n perustuslain ratifiointia

Perussuomalaisten Timo Soini sanoo olevansa järkyttynyt Suomen eliitin halusta ratifioida EU:n perustuslaki.

Kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten puheenjohtajat Päivi Räsänen ja Timo Soini moittivat suunnitelmia ratifioida EU:n perustuslaki. Räsänen sanoi puheessaan Raumalla tänään, että sopimuksen ratifiointi vain lisäisi EU-vastaisuutta.

- Mahdollinen perustuslakisopimuksen ratifiointi olisi manööveri, jolla yritettäisiin todistaa Suomen esimerkillisyys ja nöyryys EU:n eturintamassa. Samalla syvennettäisiin kansalaisten ennakkoluuloja EU:ta kohtaan, Räsänen sanoi.

Soini ilmoitti vuorostaan Seinäjoella olevansa järkyttynyt Suomen poliittisten puolueiden ja eliitin halusta ratifioida EU:n perustuslaki. Vastalauseena Soini aikoo boikotoida EU-keskustelua muualla kuin oman puolueen tilaisuuksissa ja eduskuntatyössä.

- En uhraa aikaani niin sanottuun kansalaiskeskusteluun, koska eliitti ryntää ratifioimaan sopimuksen säkki päässä. En ole antamassa yleisölle ja EU:lle sitä käsitystä, että Suomessa käytäisiin jotakin sellaista keskustelua, jolla on merkitystä asian lopputuloksen suhteen, Soini sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot