Mainos
Mainos

Räsänen: Järjestäytyneen kerjäämisen kriminalisointi nopeasti

Sisäministeri Päivi Räsänen toivoo, että Suomessa saadaan nopeasti voimaan järjestäytyneen kerjäämisen kielto.

Sisäministeri Päivi Räsänen ei suosittele antamaan rahaa romanikerjäläisille.

- En anna rahaa suoraan kerjäläisille. Olen tehnyt sen omantunnon ratkaisun, että lahjoitan rahaa sellaisille järjestöille, jotka tukevat romaneja Romaniassa ja Bulgariassa, Räsänen sanoo.

Hän päätyi ratkaisuun käytyään Viipurissa tutustumassa katulasten puolesta tehtävään työhön. Käynti muutti Räsäsen suhtautumisen katukerjäläisiin.

- Tämän katulapsityötä tekevän kristillisen järjestön työntekijät sanoivat, ettei missään nimessä saa antaa rahaa kerjäläisille, sillä se ylläpitää kerjäämistä. Jos lapset tienaavat rahaa kadulla, he eivät saa esimerkiksi käydä koulua, Räsänen sanoo.

Ihmiskauppaa koskevat lait kuntoon

Räsänen pistää nyt toivonsa ihmiskauppalainsäädännön uudistamiseen. Viime vuoden lopulla sisäministeriö asetti lainsäädäntöhankkeen ihmiskauppalain laatimiseksi. Työryhmät sisäministeriössä ja oikeusministeriössä pohtivat paraikaa ihmiskauppaan liittyvää lainsäädäntöä ja sen uudistamistarpeita.

- Se mitä nyt tarvitaan on järjestäytyneen kerjäämisen kriminalisointi lailla, Räsänen sanoo.

Lakia valmistelevien työryhmien takarajana on ensi vuoden loppu, mutta sisäministeri toivoo, että laki voisi olla käytössä jo aiemmin.

- Toivon, että meillä olisi jo ensi kesänä voimassa lainsäädäntö, joka kriminalisoisi ammattimaisen organisoinnin. Mielestäni kerjäämisen voisi tässä rinnastaa paritukseen, joka on laissa kielletty, Räsänen sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme