Mainos
Mainos

Räsänen joutui tiukkaan tenttiin poliisin organisaatiomuutoksesta

Poliisin hallintoon suunnitellut muutokset näyttävät huolestuttavan eduskuntaa yli puoluerajojen. Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) joutui tiukkaan tenttiin eduskunnassa syksyn ensimmäisellä kyselytunnilla.

Monissa puheenvuoroissa oltiin huolissaan etenkin liikkuvan poliisin mahdollisesta lakkauttamisesta. Epäileviä puheenvuoroja esittivät niin opposition kuin hallituspuolueiden kansanedustajat.

Räsänen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) korostivat, että hallitus ei ole tehnyt vielä päätöksiä asiassa. Tähän asti käsillä on ollut vain työryhmän esitys.

Räsänen sai moneen kertaa vakuuttaa, että tavoitteena on hallinnon keventäminen johtoportaassa. Hän korosti, että esimerkiksi liikennevalvonnan taso turvataan.

Hallituspuolueiden edustajista kriittisimmän puheenvuoron esitti Kari Rajamäki (sd). Hän esitti ulkopuolista asiantuntijaelintä tarkastelemaan viileästi tilannetta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme