Mainos
Mainos

Räsänen: Lääkäreiden ja hoitajien voitava kieltäytyä tekemästä aborttia

Kristillidemokraatien puheenjohtaja Päivi Räsänen vaatii, että terveydenhuoltohenkilökunnalle tulee saada oikeus kieltäytyä abortin suorittamisesta.

Räsäsen mukaan lääkäreille ja muulle terveydenhuollon ammattihenkilöstölle pitäisi taata lailla mahdollisuus toimia omantuntonsa ja vakaumuksensa mukaisesti suhteessa raskaudenkeskeytyksiin. Räsänen pelkää, että ilman tätä mahdollisuutta aborttiin negatiivisesti suhtautuvat terveydenhuollon ammattihenkilöt joutuvat työssään syrjinnän kohteeksi. Hänen mukaansa jo nyt ollaan erittäin lähellä syrjintää esimerkiksi niiden lääkärien kohdalla, jotka eivät vakaumuksensa vuoksi voi erikoistua gynekologiaan.

Sekä Maailman lääkäriliitto että Suomen lääkäriliitto ovat ilmaisseet kannatuksensa lääkärin oikeudelle kieltäytyä raskaudenkeskeytysten suorittamisesta.

Suomessa tehdään vuosittain yli 10 000 raskaudenkeskeytystä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot