Mainos
Mainos

Räsänen: Lisää resursseja terveyskeskuksille

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen perää terveyskeskuksille lisää rahaa.

MTV3:n Huomenta Suomen Kuntavaalitenttiin osallistunut Räsänen pitää kuntien tilannetta jo nyt tukalana.

- Jo ennen tätä finanssikriisiä arvioitiin, että tulevalla kunnallisvaalikaudella noin vuoden 2010 paikkeilla kuntien taloustilanne alkaa kiristyä. Tällä hetkellähän kunnat ovat meillä keskimäärin aika hyvässä tilassa verrattuna muutaman vuoden takaiseen tilanteeseen. Se mikä mielestäni on huolestuttavaa on se, että kuntien velkakanta on aika suuri: se on lyhyessä ajassa kaksinkertaistanut ja on tällä hetkellä 10 miljardin euron luokkaa. Tällaisessa tilanteessa on vaikeaa olla velkaantunut, Räsänen sanoo.

Räsänen peräänkuuluttaa myös kuntien investointeja, jotka ovat hänen mukaansa tuikitärkeitä.Monissa kunnissa odottaa muun muassa homekoulujen ja -sairaaloiden korjaamistyö.

Terveys vaaliteemana

Kristillisdemokraatit jätti hiljattain hallitukselle välikysymyksen perusterveydenhuollosta. Terveyskeskukset ovat myös kristillisdemokraattien keskeinen vaaliteema.

- Näissä vaaleissa olemme päättäneet profiloitua terveyspuolueena. Välikymys on siinä mielessä aiheellinen, että Vanhasen hallitus ei ole toimenpiteistä päätellen ymmärtänyt, minkälaisen kriisin partaalla meidän koko terveyspalvelujärjestelmämme perusta, eli terveyskeskukset ovat, Räsänen puuskahtaa.

Räsänen muistuttaa samaan hengenvetoon, että sen sijaan sairaaloita on vaalikauden aikanakin kehitetty. Räsänen ei pidä kuitenkaan ratkaisuna terveyskeskusten lääkäripulaan lääketieteeen kandidaattien velvoittamista terveyskeskustyöhön, kuten kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja SDP:n Jutta Urpilainen ehdottivat hiljattain.

- Suurempi ongelma terveyskeskuksissa on se, että kokeneet lääkärit jättävät terveyskeskukset uupuneina kaikenlaisiin kehityshankkeisiin ja organisaatiomuutoksiin. Terveyskeskuksiin tarvitaan yksinkertaisesti enemmän resursseja, Räsänen linjaa.

Räsänen haluaa huomauttaa, että terveys on kannattava investointi väestön työ- ja toimintakykyyn.

Kristillisdemokraatit ovat ehdottaneet, että terveyspalveluihin ohjattaisiin ensi vuonna 400 miljoonaa euroa terveyspalveluiden parantamiseen. Räsänen pitää tätä paljon järkevämpänä kuin esimerkiksi ensi vuodelle kaavailtuja verokevennyksiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme