Mainos
Mainos

Räsänen: Nuorisotyöttömyyteen vastattava

Kristillisten johtaja on huolissaan varsinkin 15-24-vuotiaiden työttömyydestä. Räsänen pelkää noin 15 prosentin peruskoulunsa päättävistä syrjäytyvän ammatillisesta koulutuksesta ja työelämästä.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen pitää nuorisotyöttömyyden kasvua hälyttävänä.

Räsänen vaati Vantaalla kristillisdemokraattien puoluevaltuuston kokouksessa, että lähestyvässä vaalikeskustelussa tulee etsiä keinoja rakennetyöttömyyden purkamiseen.

Räsänen on huolissaan tuoreimmasta työttömyystilastosta, jonka mukaan 15-24-vuotiaiden nuorten työttömyys oli lokakuussa 16,9 prosenttia eli 3,4 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin.

- Tämän ikäisen nuoren paikka ei ole työttömyyskortistossa vaan töissä tai koulutuksessa. Tämä vahvistaa sitä pelkoa, että noin 15 prosenttia peruskoulunsa päättävistä näyttää syrjäytyvän ammatillisesta koulutuksesta ja työelämästä, Räsänen sanoi.

Räsäsen mukaan työttömyys on saatava vähenemään ja työllisyysaste nousemaan nykyisestä noin 69 prosentista. Tavoitteena tulee edelleen olla 75 prosentin työllisyysaste lähivuosina.

Työllistämisen avuksi hän tarjosi muun muassa mikroyritysten ensimmäisen työntekijän palkkaamisesta johtuvien työnantajan sotu-maksujen keventämistä ja yrittäjien sosiaaliturvan aukkojen paikkaamisen jatkamista. Myös kotitalousvähennystä tulee edelleen kehittää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot