Mainos
Mainos

Räsänen: Opettajan täytyy päästä oppilaan repulle tarvittaessa

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mukaan opettajan pitäisi saada mennä oppilaan repulla, jos on tarve.

– Opettajalle tulisi saada oikeus ottaa pois häntä tai muita vahingoittava esine. Tällä hetkellä opettajahan ei saa tarkastaa oppilaan reppua, vaikka epäilisi, että siellä on puukko, Räsänen sanoo.

Räsänen olisi valmis kaventamaan oppilaiden yksityisyydensuojaa, jotta opettaja voisi valvoa järjestystä ja tarkastaa oppilaan reppu tarpeen mukaan.

– Kyllä minä olisin valmis kaventamaan yksityisyydensuojaa, Räsänen vahvistaa.

Räsäsen mielestä opettajien suppeista puuttumiskeinoista kertoo esimerkiksi Sastamalan Sylvään koulun rehtorille annettu huomautus. Rehtori sai huomautuksen alkusyksystä siitä, että hän laittoi oppilaan kirjoittamaan kirjoitelman tupakan vaaroista jälki-istunnon sijasta.

– Opettajallahan ei ole käytössä kuin jälki-istunto -käytäntö, joten seuraamusvalikoima on mielestäni liian kapea. Tarvitsemme jämäkämpää työrauhaa, Räsänen painottaa.

Räsänen ei usko, että opettajat käyttäisivät laajennettuja oikeuksiaan väärin.

– Minä luotan suomalaisten opettajien pätevyyteen. Eivät he turhaan sinne oppilaan repulle mene, Räsänen sanoo.

Räsänen kommentoi opettajien oikeuksia tämän aamuisessa Huomenta Suomen vaalitentissä ja sen jälkeen tehdyssä haastattelussa.

Huomenna Huomenta Suomen vaalitentissä on vieraana vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme