Mainos
Mainos

Räsänen: Pakolaiset mieluiten samanlaisesta kulttuurista

Suomeen tulee ottaa mieluiten kulttuurisesti helpoimmin sopeutuvia pakolaisia, katsoi kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen MTV3:n Suuressa vaalikeskustelussa.

Sen sijaan Räsänen kiisti väitteen siitä, että olisi aiemmin toivonut Suomeen vain kristittyjä pakolaisia. Räsänen tarkensi, että kun kiintiöpakolaisia joka tapauksessa valitaan, niin kulttuurisen sopeutumisen tulisi painaa vaakakupissa.

Esimerkiksi Vietnamista saapuneet pakolaiset ja Sudanin kristityt pakolaiset ovat Räsäsen mukaan sopeutuneet Suomeen hyvin.

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin oli väittelyssä Räsäsen vastaparina. Wallin korosti, että YK:n pakolaissopimus kieltää kaiken syrjinnän.

- On hyvä että Päivi pikkaisen selventää omia lausuntojaan, Wallin näpäytti.

Kaikki puoluejohtajat ottivat kantaa siihen maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin (RKP) esitykseen, että pakolaisia voitaisiin myös pakkosijoittaa kuntiin. Vain saman puolueen Wallin kannatti ajatusta ja huomautti, että hajautus on kotouttamisessa hyvä asia.

- Aika monessa kunnassa tarvitaan myös lisää työvoimaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme