Mainos
Mainos

Räsänen: Pakolaiskommenttiani on uutisoitu yksiviivaisesti

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen liennyttelee lausuntoaan Suomeen otettavien pakolaisten valintaperusteista.

Ylioppilaslehdessä julkaistussa haastattelussa Räsänen sanoo, että Suomeen tulisi ottaa ensisijaisesti kristittyjä pakolaisia. Hän perustelee esitystään sillä, että kristityt sopeutuvat paremmin Suomeen.

Räsänen haluaa täsmentää tiedotteessaan, että valikoinnin perusteen ei tule olla ensisijaisesti uskonnollinen. Hän ei myöskään esittänyt, että Suomeen pitäisi ottaa ainoastaan kristittyjä pakolaisia.

- Otin vainon kohteeksi joutuneet kristityt yhdeksi esimerkiksi sellaisista ryhmistä, joiden on sopeutuminen on usein ollut onnistunutta. Suomessa on hyviä kokemuksia esimerkiksi Burmasta tai Sudanista tulleiden pakolaisten integraatiosta. Uskonnolliset yhdyssiteet kantaväestöön helpottavat käytännössä sopeutumista, Räsänen toteaa tiedotteessaan.

- Myös esimerkiksi kommunismia paenneiden vietnamilaispakolaisten kotouttaminen sujui aikoinaan hyvin.

Räsänen syyttää mediaa siitä, että hänen haastatteluaan Ylioppilaslehdessä on uutisoitu yksiviivaisesti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot