Mainos
Mainos

Räsänen: Palvelumaksujen sitominen tuloihin ei toimisi

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli on ehdottanut, että sosiaali- ja terveyspalvelumaksut porrastettaisiin sen mukaan, kenellä on varaa palveluista maksaa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen torjuu vaatimukset sosiaali- ja terveyspalvelumaksujen sitomisesta tuloihin. Räsäsen mukaan keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin esitys maksujen porrastamisesta tulojen ja varallisuuden mukaan johtaisi hankaliin tuloloukkuihin.

Kalli ehdotti eilen, että maksuja tulisi porrastaa sen mukaan, kenellä on varaa palveluista maksaa. Räsäsen mielestä tuloerojen tasaus toimii parhaiten verotuksen kautta. Lääkkeiden ja ruuan hinnan porrastaminen johtaisi siihen, että käytännössä palveluja eniten tarvitsevia verotettaisiin eniten.

Terveydenhuollon maksujen sosiaalista oikeudenmukaisuutta edistäisi Räsäsen mukaan parhaiten maksukattojärjestelmä. Siinä maksuja kohtuullistetaan tarpeen, ei tulojen mukaan.

Räsänen kyselee kannanotossaan, että missä viipyy Matti Vanhasen (kesk.) jo edellisessä hallituksessaan lupaama esitys lääkkeille ja maksuille asetettavien maksukattojen yhdistämisestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot