Mainos
Mainos

Räsänen: Peliyhtiöitä voisi olla myös kaksi

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan Suomessa voisi tulevaisuudessa olla esimerkiksi yksi tai kaksi pelimonopoliyhtiötä nykyisen kolmen asemasta. Sisäministeriö tekee tulevaisuuden pelimonopolimallista selvityksen, ja asiasta on tarkoitus linjata hallitusneuvotteluissa.

Räsänen sanoo MTV Uutisille, että yksi vaihtoehto olisi se, että Raha-automaattiyhdistys sekä Veikkaus yhdistettäisiin ja Fintoto jäisi toiseksi yhtiöksi.

Sisäministeri korostaa, että selvitys tehdään laajassa yhteistyössä ja uudistuksessa ei ole tarkoitus heikentää edunsaajien tuotto-osuuksia.

Räsäsen mukaan nykyistä mallia on muutettava, koska peliyhtiöiden tuotteiden on oltava erotettavia ja niiden on pystyttävä myös kilpailemaan ulkomaisen laittoman pelitarjonnan kanssa. Monopolijärjestelmä halutaan säilyttää sillä perusteella, että pelaamisen haittoja voidaan torjua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme