Mainos
Mainos

Räsänen perhesurmista: Mitä tässä yhteiskunnassa on vialla?

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) mukaan viimeaikaiset perhesurmat herättävät vakavan kysymyksen siitä, mitä yhteiskunnassa on vialla.

– Uutiset ovat järkyttäviä ja ne herättävät varmasti pelontunteita ihmisissä. Totta kai ovat hyvin pitkälti perheen sisäisiä asioita, tapahtuvat kodin seinien sisäpuolella. Ainakin joissain tapauksissa näitä on vaikea ennakoida, Räsänen sanoi aamun Huomenta Suomessa.

Sisäministeriö on asettanut työryhmän selvittämään perhe- ja lastensurmia Suomessa. Työryhmä aloitti työnsä tammikuussa.

Selvityksen tavoitteena on parantaa ennalta ehkäiseviä toimia perhesurmien estämiseksi. Selvityksessä käydään läpi perhe- ja lastensurmat vuodesta 2003 lähtien.

– Pyritään saamaan johtolankaa, onko jonkinlainen signaali, jonka joku viranomainen tai vaikka opettaja voisi havaita. Tässä ei ole tarkoitus syyllistää ketään. Yhteiskunnalla on erityisen suuri vastuu näistä puolustuskyvyttömistä pienistä lapsista, jotka ovat täysin vanhempiensa armoilla.

(MTV3)

Katso sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) haastattelu: (Huomenta Suomi 16.4.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme