Mainos
Mainos

Räsänen: Promillerajaa laskettava 0,2:een

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) esittää promillerajan laskemista tieliikenteessä.

Tällä hetkellä rattijuopumuksen raja ylittyy, kun ajoneuvon kuljettajan veren alkoholipitoisuus on vähintään 0,5 promillea.

Räsänen ehdottaa sisäministeriön blogissa, että ajoneuvon kuljettaminen tehtäisiin rangaistavaksi jo 0,2 promillen päihtymistilassa. Rangaistuskäytäntö voisi olla kuitenkin kevyempi, kuten esimerkiksi rikesakon määrääminen.

- Tämä vahvistaisi viestiä, että pienenkään alkoholimäärän nauttimisen jälkeen ei tule mennä rattiin, Räsänen kirjoittaa.

Lisäksi sisäministeri esittää, että yli 0,5 promillen rattijuopumusten sakkorangaistukset voitaisiin määrätä välittömästi tien päällä tarkkuusalkometrien avulla. Tällä hetkellä poliisi voi määrätä sakkorangaistuksen ylinopeudesta, mutta rattijuopumuksesta sakon määrää tuomioistuin.

- On järkevää vähentää oikeusistuimen kuluja oikeudellisesti selvissä tilanteissa, jollaisia tavalliset rattijuopumukset ovat. Se ei vähennä teon tuomittavuutta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme