Mainos
Mainos

Räsänen: Puolustan oikeutta turvalliseen Suomeen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen oli viime eduskuntakaudella otsikoissa jokainen kerta, kun hän sanoi julkisuudessa sanan, homo.

Räsänen otti tiukasti kantaa seksuaalivähemmistöjen avioliitto- ja adoptio- oikeutta vastaan, minkä vuoksi hallitusneuvottelujen käyminen erityisesti vihreiden kanssa näytti puolueen kannalta jännitysnäytelmältä.

Räsäsen joukko allekirjoitti kuitenkin saman hallitusohjelman, ja se onnistui puolueen puheenjohtajan mukaan vain, koska seksuaalivähemmistöistä vaiettiin koko ohjelmassa.

– Se oli vaikeaa, että kuusi arvopohjaltaan hyvinkin erilaista puoluetta yritti neuvotella saman pöydän ääressä. Erityisesti arvopohjaisten kysymysten käsittely yhdessä oli raskasta, Räsänen kertoo.

Sisäministerin salkku oli toiseksi paras vaihtoehto

Hallitusneuvottelut menivät kuitenkin Räsäsen kannalta hyvin ja hän sai toiseksi mieluisimman ministerisalkun hoidettavakseen. Räsäsen mukaan uusi salkku on kuin vastaus kristillisdemokraattien vaaliohjelmaan.

– Kyllä minun täytyy rehellisesti tunnustaa, että olin odottanut sosiaali- ja terveysministerin salkkua ihan ammattitaustani ja poliittisen urani vuoksi. Sisäministerin salkku on kuitenkin kuin suoraan vaaliohjelmastamme: koti, uskonto ja isänmaa, Räsänen kertoo.

Mutta minkälaisen sisäministerin Suomi Räsäsestä sai?

– Minä aion tiukasti puolustaa jokaisen oikeutta turvalliseen Suomeen ja haluan tehdä työtä sen eteen, että Suomi on Euroopan turvallisin maa vuonna 2015, Räsänen lupaa.

Vuoden 2015 turvallisuustavoite on kirjattu kunnianhimoisesti hallitusohjelmaan. Räsänen aikoo opiskella uutta tehtäväänsä varten kesälläkin, jotta onnistuisi tavoitteissaan.

Himohiihtäjä ei ole innostunut rullasuksista

Päivi Räsänen on koulutukseltaan lääkäri ja hän on kirjoittanut kirjoja lääketieteestä ja uskon asioista. Kirjallisen tuottavuuden lisäksi Räsäsellä on toinen harrastus: hiihto.

– Olen intohimoinen hiihtäjä. Kesän ajan tietysti vain rullahiihto olisi mahdollista, mutta en ole vielä päässyt sisään siihen lajiin. Puolisoni on kyllä suositellut rullahiihtoa, koska minä todella nautin hiihdosta, Räsänen kertoo.

Vaikka uusi sisäministeri aikoo opiskella kesälläkin uutta tehtäväänsä varten, hän lupaa myös nauttia Suomen kesästä. Ministerin suosikki kesäpaikka on oma mökki perheen kanssa.

Puoliso paistaa parhaat letut

Grilliruoka kuuluu myös sisäministerin ruokalautaselle. Räsänen ei aio kuitenkaan itse grillata, sillä hänen miehensä on kuulemma parempi.

– Hän on erityisen taitava grillaamaan. Hän tekee liha- ja kalaruokia, mutta erityisen lahjakas hän on letun paistamisessa. Hän tekee tarpeeksi ohuet ja rapeat letut, Räsänen kehaisee.

Tuskalla ja työllä kokoon kyhättyä uutta hallitusta on nimitetty milloin kirppusirkukseksi, milloin kaikilla mausteilla ryyditetyksi hyytelöksi. Mutta keitä tässä hallituksessa istuu?

Tässä juttusarjassa tapaamme joka arkipäivä yhden uusista ministereistämme. Ministerit pääsevät pohtimaan oman salkkunsa sisältämiä haasteita ja kertomaan myös siitä, mitä kiireisen poliitikon kesänviettoon kuuluu. Sarja lähetetään myös Radio Novassa arkisin kello 12.30.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme