Mainos
Mainos

Räsänen moittii: Ruotsin Palestiina-linjaus on harkitsematon

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mielestä Ruotsin uuden hallituksen linjaus tunnustaa Palestiinan valtio on harkitsematon.

Räsänen sanoo tiedotteessaan, ettei Palestiinan yksipuolinen tunnustaminen auta ratkaisemaan Lähi-idän kriisiä, vaan voi jopa pahentaa sitä.

Räsänen sanoo, että rauha voidaan saavuttaa vain neuvotteluteitse.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) sanoi eilen, että Ruotsin tunnustus saattaa vaikuttaa myös Suomen linjaan. Tuomioja pohti Pohjoismaiden yhteisen linjauksen mahdollisuutta, mutta tähdensi Suomen tekevän linjaukset itse.

Räsäsen mukaan Lähi-idän tilanteesta on hyvä käydä keskusteluja muiden pohjoismaiden ja myös muiden EU-maiden kanssa, mutta Suomen tulisi neuvotteluissa pyrkiä edistämään neuvotteluratkaisua.

– Suomen tulee pidättäytyä tukemasta palestiinalaisten yksipuolista itsenäisyysjulistusta. Sen sijaan meidän tulee kannustaa osapuolia neuvottelupöytään ja pidättäytymään väkivallasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme