Mainos
Mainos

Räsänen: Salaista lakkautuslistaa ei ole

Sisäministeri Päivi Räsänen kiistää julkisuudessa olleet väitteet, että sisäministeriössä olisi salainen poliisiasemien lakkautuslista. Iltalehti uutisoi asiasta tänään.

Räsäsen mukaan lehtijuttu liittyy viime talvena kokoontuneen poliisin resurssityöryhmän työhön, jossa selvitettiin erilaisten toimipisteiden sijoituskriteerien taloudellisia vaikutuksia. Jutussa esitetyt kriteerit eivät tule Räsäsen mukaan ohjaamaan poliisin palveluverkon kehittämistä.

Sisäministerin tiedotteessa kerrotaan Räsäsen linjanneen, että uudistuksen lähtökohtana tulee päinvastoin olla nykyisen asiakaspalveluverkoston kattavuuden säilyttäminen.

– Toivon huhumyllyn laantuvan nyt kun poliisin hallintorakenneuudistuksella on koko hallituksen tuki takanaan. Sisäisen turvallisuuden ministeriryhmä on eilisessä kokouksessaan asettunut yksiselitteisesti tukemaan poliisin hallintorakenteen uudistamista ja kehittämistä elokuussa valmistuneen esityksen pohjalta, ministeri Räsänen sanoo.

Palveluverkkouudistus toteutetaan tiedotteen mukaan siten, että poliisin asiakaspalvelujen alueellinen kattavuus säilytetään ja erityisesti huolehditaan palveluiden turvaamisesta harva-alueilla.

Toimipisteiden määrä ei ole Räsäsen mukaan keskeistä poliisin toimitilakustannusten kasvun hillitsemisessä, vaan suurien toimipisteiden tilatehokkuuden kasvattaminen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot