Mainos
Mainos

Räsänen Seitsemän uutisissa: Aseiden säilytystä tiukennettaneen

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) vieraili tänään Seitsemän uutisissa ja kertoi, että ampuma-aseiden säilyttämistä koskevia lakipykäliä todennäköisesti kiristetään.

– Ampuma-aseisiin liittyvän turvallisuuden parantaminen on tärkeä tavoite ja meillä on ministeriössä tällä hetkellä meneillään siihen liittyvä lainsäädäntöhanke. Yksi osa-alue on aseiden säilyttäminen. Sen suhteen selvitetään, onko nykyinen lainsäädäntö riittävä, vai tarvitaanko tiukemmat säädökset varsinaisista asekaapeista.

Ministeri Räsäsen mukaan ministeriön tahtotila on tiukempien pykälien puolella.

– Virkamiesvoimin on jo aiemmin tehty selvitys, jonka mukaan nykysäädökset ovat liian tulkinnanvaraisia.

Haastattelun lopuksi Räsänen kehui poliisiohjeisiin Kauhajoen ja Jokelan kouluampumisten jälkeen tehtyjä muutoksia, vaikka yksi poliisi loukkaantui Hyvinkäällä erittäin vakavasti .

– On äärimmäisen valitettavaa, että poliisi voi joutua näin vaarallisiin tilanteisiin, mutta varsinainen poliisiohje näyttää siinä mielessä toimivalta, että toimitaan ensimmäisen partion periaatteella. Tässäkin tilanteessa näyttää siltä, että sinne saatiin todella nopeasti partiot paikalle. Poliisin nopea saapuminen hyvin usein rauhoittaa tilanteen. Tämä konsepti näyttää toimivalta.

(MTV3)

Katso Päivi Räsäsen studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 26.5.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot