Mainos
Mainos

Räsänen: Suomeen tulleiden Yön susien viisumit olivat kunnossa

Sisäministeri Päivi Räsäsen mukaan kahden Suomeen tulleen venäläisen Yön sudet -moottoripyöräjengin jäsenen rajanylitykselle ei ollut esteitä.

- He tulivat rajalle, toinen Kaakkois-Suomeen ja toinen Helsingin satamaan. Rajavartiolaitoksen viranomainen tutki nämä maahantuloedellytykset. Heillä oli aika tuoreet Saksan myöntämät viisumit, eikä tämä rajaviranomainen nähnyt aiheelliseksi evätä pääsyä Suomen alueelle, Räsänen kertoo MTV Uutisille.

Rajatarkastuksessa tarkastetaan rajanylittäjän matkustusasiakirjat ja mahdolliset rekisterimerkinnät sekä se, onko maahantulijalla riittävästi rahaa matkustamiseen. Näiden tietojen perusteella tehdään arvio siitä, onko henkilö uhaksi yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle Schengen-alueella.

- Periaatteessa siinä rajalla yksittäisellä rajavartialla tai rajapoliisilla on harkintavalta sen suhteen, että täyttyvätkö yleisen järjestyksen ja turvallisuuden edellytykset, Räsänen kertoo.

Räsäsen mukaan Suomi on Yön susien kohdalla tiiviissä yhteydessä Saksan viranomaisiin. Tarvittaessa Saksasta kysytään, millainen näkemys heidän viranomaisillaan on kyseisestä henkilöstä.

- Tässä tilanteessa erityisesti Saksan kanta on merkittävä, koska Saksaan näitä Yön susia on menossa, Räsänen sanoo.

Jos Yön susia tulee Suomen rajalle lisää, heidän maahantulon edellytyksensä arvioidaan Räsäsen mukaan tapauskohtaisesti samalla tavalla kuin tähänkin asti.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme