Mainos
Mainos

Räsänen vaatii parempaa tiedonkulkua lastensuojelutapauksissa

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) vaatii parempaa tiedonkulkua viranomaisten välille lastensuojelutapauksissa.

Räsäsen mukaan iso ongelma on muun muassa siinä, että poliisin tehtyä ilmoituksen lastensuojeluviranomaisille, poliisi ei saa tietoa siitä, mitä ilmoituksesta on seurannut.

– Meidän pitäisi saada nämä järjestelmät toimimaan sillä tavalla, että tieto myös tehdyistä toimenpiteistä tai siitä, jos on jätetty tekemättä toimenpiteitä, tulisi viranomaisille, jotka ovat siihen huoleen heränneet, Räsänen sanoo.

Asia nousi keskusteluun tällä viikolla, kun oikeudessa käsiteltiin 8-vuotiaan helsinkiläistytön surmaa. Tytöstä oli tehty useita lastensuojeluilmoituksia ja hän oli ollut huostaan otettuna. 8-vuotias palautettiin isän luo noin pari kuukautta ennen kuolemaa.

Räsäsen mukaan sisäisen turvallisuuden ministerityöryhmä käsittelee viranomaisten tiedonkulkuongelmia alkavalla viikolla samassa yhteydessä perhesurmaraportin käsittelyn kanssa.

– Kyllä tämä on ilman muuta tärkein asia, mikä nostetaan esille. Viranomaisten yhteistyö täytyy saada kulkemaan. Täytyy katsoa, onko jotain lainsäädännöllisiä esteitä, joita sieltä täytyy poistaa vai onko kysymys käytännöistä ja koulutuksesta, Räsänen summaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme