Mainos
Mainos

Räsäsen dopingista ei näyttöä

Hiihtäjä Jari Räsäsen dopingin käytöstä ei ole ilmennyt näyttöä. Räsäsen ja Suomen hiihtoliiton STT:tä koskevan herjausasian loppulausuntojen jättöaika umpeutuu tänään.

Tutkinnanjohtajan, rikosylikomisario Pertti Lehtosen mukaan ei ole ilmennyt näyttöä siitä, että Jari Räsänen olisi käyttänyt STT:n poliisille luovuttamaa kasvuhormonivalmistetta. Lehtosen mukaan ei ole näyttöä siitäkään, että hiihtoliiton johtajat olisivat sekaantuneet asiaan. Asianosaisilla on ollut mahdollisuus perehtyä poliisin tekemään esitutkinta-aineistoon ja esittää siitä mielipiteensä. Rikosylikomisario Lehtonen odottelee kuitenkin vielä huomiseen, tuleeko asianosaisilta mahdollisesti lisäpyyntöjä jutun tiimoilta poliisin tutkittavaksi.

Jari Räsänen on kiistänyt Suomen Tietotoimiston tammikuisessa uutisessa esittämät epäilyt hänen sekaantumisestaan kasvuhormonin ostamiseen, hallussapitämiseen ja käyttämiseen. Räsänen on jättänyt tutkintapyynnön paitsi STT:stä myös sanomalehdistä, jotka julkaisivat STT:n doping-jutun sellaisenaan 22. tammikuuta. Myös Suomen hiihtoliitto jätti keskusrikospoliisille tutkintapyynnön STT:n liittoon kohdistamista doping-epäilyistä.

Mikäli uusia käänteitä ei ilmene, jutun syyteharkinta siirtyy lähiaikoina Helsingin kihlakunnansyyttäjälle. Tarkkaa aikataulua ylikomisario Lehtonen ei ryhtynyt tänään arvioimaan.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme