Mainos
Mainos

Rasismi lisääntynyt EU:ssa

Kielteisimmin maahanmuuttajiin suhtautuvat teini-ikäiset pojat ja yli 65-vuotiaat miehet.

Maahanmuuttajavastaisuus näyttää lisääntyneen EU:n alueella, kertoo Ihmisoikeusliitto. Enemmistö eli 60 prosenttia niin sanottujen vanhojen EU-maiden kansalaisista katsoo, että monikulttuurinen yhteiskunta on saavuttanut rajansa Euroopassa. Kielteisimmin maahanmuuttajiin suhtautuvat kreikkalaiset ja myönteisimmin ruotsalaiset.

Suomessa poliisin tietoon tulee vuosittain 300-400 rasistista rikosta. Ihmisoikeusliiton mukaan tutkimukset kertovat kuitenkin, että noin 70 prosenttia rasistisista teoista jää pimentoon.

- Asennetutkimusten mukaan kaikkein rasistisimmat asenteet on 15-17 vuotiailla pojilla ja yli 65-vuotiailla miehillä. Ammattiryhmistä rasistisimmat asenteet löytyvät poliiseilta ja rajavartioviranomaisilta, kertoo ihmisoikeusliiton projektipäällikkö Aysu Shakir.

Shakirin mukaan rasistisista rikoksista 10 prosentissa rikoksentekijänä on naapuri. Tänään vietetään YK:n rasisminvastaista päivää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme