Mainos
Mainos

Rasismi luo pelkoa Iisalmessa

Poliisi on huolissaan rasististen ilmiöiden lisääntymisestä Iisalmessa. Poliisin tietoon tulleiden rasististen rikosten määrä on kasvanut, ja erityisen huolestuttavaa on tapauksiin liittyvä väkivalta.

Kevään ja alkukesän rasistisia rikoksia ovat olleet asiattomat nimittelyt, julkisille paikoille tehdyt tagit ja väkivaltatapaukset. Teot ovat luoneet paikkakunnalle todellisen pelon ilmapiirin. Pelosta kärsivät erityisesti syntyperäiset Suomen kansalaiset, joilla on ulkomaalaiset sukujuuret, ja heidän omaisensa.

Vakavin tapaus sattui aamuyöllä sunnuntaina 14. elokuuta, kun nuorta naista uhattiin teräaseella Iisalmen keskustassa. Uhkailua oli edeltänyt rasistinen huutelu. Teosta epäillään kahta paikkakuntalaista, ja poliisi tutkii tapausta muun muassa törkeän pahoinpitelyn yrityksenä.

Poliisi tuomitsee tällaisen väkivallan ja muistuttaa suhtautuvansa vakavasti rasistisiin rikoksiin. Vaarallinen kehitys on pystyttävä pysäyttämään, poliisi toteaa tiedotteessaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme