Mainos
Mainos

Rasismista epäillyn tulisi osoittaa syyttömyytensä uuden lain myötä

Ihmisten yhdenvertaista kohtelua aiotaan lisätä uudella lailla. Sen myötä toivotaan, että syrjintä vietäisiin nykyistä herkemmin oikeuden käsiteltäväksi.

Yhdenvertaisuuslaissa syrjijän olisi kyettävä osoittamaan oma syyttömyytensä, mikäli aikoo välttyä seuraamuksilta.

Tällainen ns. käännetty todistustaakka on Suomen laissa erittäin harvinainen; ennestään sellainen on vain tasa-arvolaissa, kirjoittaa aamun Helsingin Sanomat.

Työministeriössä valmisteilla olevalla uudella yhdenvertaisuuslailla pyritään siihen, että syrjintäkielto ulottuisi muillekin alueille kuin työelämään ja selviin rikostapauksiin. Sillä ehkäistäisiin syrjintää muun muassa asumiseen ja terveydenhuoltoon liittyvissä tilanteissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot