Mainos
Mainos

Rasististen rikosten määrä kasvanut

Rasististen rikosten määrä on kasvanut selvästi. Poliisin tietoon tuli viime vuonna yli 300 rikosta, joiden motiivi oli selvästi tai todennäköisesti rasistinen. Edellisenä vuonna näiden rikosten määrä jäi alle 200:n eli rikosten määrä kasvoi puolella.

Luvut on seulottu yli kahdesta tuhannesta poliisille tehdystä rikosilmoituksesta, joissa oli viitteitä rasismista. Valtaosa oli väkivaltarikoksia, joissa suomalainen nuori mies pahoinpiteli kadulla ulkomaalaisen niin ikään nuoren miehen. Useimmat pahoinpidellyistä olivat somaleja.

Selvityksessä tarkasteltiin myös ulkomaalaisiin kohdistuvien rikosten jakautumista alueellisesti. Helsingissä kirjattiin reilut 30 prosenttia kaikista ulkomaalaisiin kohdistuneista rikoksista. Todennäköisimmin ulkomaalainen joutuu rikoksen uhriksi kuitenkin Joensuussa, kun rikosmäärät suhteutetaan kaupunkien asukaslukuun ja ulkomaalaisväestön määrään.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot