Mainos
Mainos

Raskaan liikenteen varojärjestelmä otetaan käyttöön

Tänään käyttöön otettavaa raskaan liikenteen varojärjestelmää ryhdyttiin kehittämään Konginkankaan tuhoisan liikenneonnettomuuden jälkeen.

Raskaalle liikenteelle tarkoitettu varoitus- ja reittiennustejärjestelmä otetaan käyttöön tänään. Varopalvelu varoittaa kuljettajia nopeasti muuttuneista sää- ja kelioloista sekä matkalla olevista häiriöistä uuden telematiikan avulla.

Palvelun käynnistävien Ilmatieteen laitoksen ja Tieliikelaitoksen mukaan vastaavaa palvelua ei ole tiettävästi missään muualla maailmassa. Myöhemmin järjestelmä on tarkoitus laajentaa yksityisautoilijoiden käyttöön.

Palvelun kehittäminen aloitettiin 23 ihmisen hengen vaatineen Konginkankaan onnettomuuden jälkeen.

Järjestelmä koostuu kolmesta eri palvelusta. Varoreitin avulla kuljettaja voi hakea verkosta reittiennusteen matkaansa varten. Varoviesti taas on kännykkään tuleva ääniviesti, joka varoittaa kuljettajaa äkillisistä keli- tai liikennemuutoksista. Lisäksi kuljettaja voi lähettää omista havainnoistaan viestejä Varokeskukseen, joka informoi tarvittaessa muita kuljettajia.

Varopalvelu on ollut pilottikäytössä noin 70 raskaan liikenteen kuljettajalla. Asiantuntijoiden mukaan saadut kokemukset ovat olleet hyviä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot