Mainos
Mainos

Raskaana olevan riski kuolla sikainfluenssaan jopa kuusinkertainen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan raskaana olevien riski kuolla sikainfluenssaan on moninkertainen verrattuna muuhun väestöön. THL:n ylilääkäri Terhi Kilpi kehottaakin odottavia äitejä ottamaan ehdottomasti rokotuksen sikainfluenssaa vastaan.

- Yhdysvalloista ja Australiasta saadut tiedot ovat hyvin yksiselitteisiä. Raskaana oleville tauti on selvästi vaarallisempi kuin ihmisille keskimäärin. Raskaana olevan henkilön riski kuolla sikainfluenssaan on viisin - kuusinkertainen verrattuna samanikäiseen, ei-raskaana olevaan henkilöön, Kilpi huomauttaa.

Moni odottava äiti on ollut huolissaan siitä, kuinka suuren riskin rokote voi aiheuttaa sikiölle. Kilven mukaan huoli rokotteen mahdollisesta sivuvaikutuksista on ylikorostunut viimeaikaisissa keskusteluissa.

- Tauti on huomattavasti suurempi uhka kuin mitä rokote millään lailla teoreettisestikaan voisi olla, Kilpi muistuttaa.

Kilven mukaan hyvin harva ihminen kuuluu ryhmään, joka ei voi rokotetta ottaa sivuvaikutusriskien vuoksi.

- Ainoa ryhmä, jonka kanssa on syytä olla varovainen, ovat kananmunalle hyvin voimakkaasti allergiset henkilöt. Tuolloin allergian on oltava niin voimakas, että kananmunan syönti aiheuttaa todellakin henkeä uhkaavan allergisen reaktion.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot