Mainos
Mainos

Raskas liikenne saa koulutusta E18-tien vaaroista

Osana hanketta venäläisille autokatsastajille tarjotaan mahdollisuus tutustua suomalaiseen katsastuskäytäntöön. Lisäksi sikäläinen poliisi pääsee tutustumaan suomalaiseen raskaan liikenteen valvontaan.

Suomi ja Venäjä tehostavat yhteistyötään raskaan liikenteen kuljettajien koulutuksessa. Liikenneturvallisuutta pyritään parantamaan erityisesti E18-tiellä Luoteis-Venäjällä.

Hankkeen takana on liikenne- ja viestintäministeriö, ja mukana ovat Venäjän liikenneturvallisuudesta vastaavat viranomaiset.

Osana hanketta venäläisille autokatsastajille tarjotaan mahdollisuus tutustua suomalaiseen katsastuskäytäntöön. Lisäksi sikäläinen poliisi pääsee tutustumaan suomalaiseen raskaan liikenteen valvontaan. Venäläisille raskaan liikenteen kuljettajille jaetaan esite Suomen liikennesäännöistä ja ajokulttuurista.

Aiemmin aloitettua selvitystä E18-tien vaarallisimmista kohdista ja onnettomuuksista jatketaan. Erityinen painopiste on Venäjällä E18-tiellä sattuneissa onnettomuuksissa.

Ministeriö perustelee hanketta sillä, että kuljettajien ja ajoneuvojen kunnon valvonta Luoteis-Venäjällä parantaa liikenneturvallisuutta myös Suomen puolella. Rajan ylittävä kuorma-autoliikenne on kaksinkertaistunut vuodesta 2000.

Eurooppatie E18 kulkee Suomessa Turusta pääkaupunkiseudun kautta itärajalle Vaalimaalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot