Mainos
Mainos

Raskas liikenne tyrmää katsastuksen eriyttämisen

AKE tahtoo laskea henkilöautojen katsastusmaksuja.

Suomen kuorma-autoliitto ja Linja-autoliitto eivät innostu Ajoneuvohallintokeskuksen ehdotuksesta eriyttää katsastustoimiluvat erikseen raskaalle ja kevyelle liikenteelle. AKE toivoo näin saatavan henkilöautojen katsastusmaksut halvemmiksi. Vastavuoroisesti raskaan liikenteen katsastusmaksut kallistuisivat jopa 70 prosenttia.

Raskaan liikenteen edustajat pelkäävät lisäksi katsastusverkon harventumista. On mahdollista, että raskaan liikenteen katsastuspaikat vähenisivät jopa puoleen nykyisestä. Kuorma- ja Linja-autoliiton mukaan on todennäköistä, että raskaan liikenteen katsastukset ruuhkautuisivat koko maassa. Lisäksi harvenevan katsastusverkon vuoksi katsastusmatkat voivat pidentyä merkittävästi.

Liitot ehdottavat katsastuksen eriyttämisen sijaan joustavuutta katsastuskäytäntöihin. Esimerkiksi korjaamoita ja kiertäviä katsastajia voitaisiin käyttää hyväksi eriyttämisen sijaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot