Mainos
Mainos

Raskas työ vie naisten unet

Kuormittavilla työoloilla näyttää olevan selvä yhteys uniongelmiin. Helsingin yliopiston tutkimuksessa naisten unta verotti etenkin fyysisesti raskas työ, johon liittyi paljon nostamista ja kantamista.

Miehiin fyysisellä työllä ei ollut niinkään vaikutusta, mutta työympäristön kemiallisilla aineilla, melulla ja homeella oli. Sekä miesten että naisten unta huononsivat myös työstressi sekä työn ja perheen yhteensovittamisen vaikeudet.

Ammattiasema, ikä tai siviilisääty eivät selittäneet työolojen ja uniongelmien välistä yhteyttä. Uniongelmista kärsivillä oli kuitenkin epäterveellisemmät elintavat kuin hyvin nukkuvilla.

Tutkimuksessa seurattiin lähes 6000:ta Helsingin kaupungin työntekijää. Aineisto kerättiin keski-ikäisiltä työntekijöiltä vuosina 2001-2002.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot